Öckerö gymnasium

Dag fyra

Det är fjärde dagen på Gunilla och nu har man vant sig. Det man innan tyckte var en överdriven social atmosfär är bara helt normalt vid det här laget.

Ensamtid kan man glömma, du pratar med folk varje minut av varje timme, varje dag och det är så grymt härligt. Konstiga sjömansord finns det gott om här men nu börjar man faktiskt förstå sig på det. Idag lärde jag mig att fören och backen är samma sak, varför man behöver två ord till fram på en båt vet jag inte riktigt. Rep finns det också gott om här och konstiga sjömansnamn har dom också, till exempel Brasse, Jigtåg och Fotpert. Det finns så mycket rep här att man antagligen hade kunnat bygga en linbana från Himalaya till Stockholm.

Fjärde dagen hemifrån och man har vant sig vid plastmadrassen man måste sova på varje natt. Ens lilla säng med bekväm kudde är lite mindre obekväm jämfört med första dagen. Ens hytt som man innan tyckte var så himla liten är nu precis stor nog. Dusch-situationen hade man hoppats var lite bättre, 50 sekunder har man på sig att bli blöt, sen tvål, efter det cirka 40 sekunder att skölja av tvålen. Det vill säga, man kan total glömma sin face care routine.

Fjärde dagen utanför Sveriges gränser och man har vant sig med värmen, slutat svettas som en gris och kan nu njuta av solen. Efter några frivakter i land börjar man också lägga märke till hur himla annorlunda kulturen är här. Vart man än kollar är det folk som minglar, gatumusik är garanterad och i allmänheten är allt så mycket mer levande här jämfört med hemma i Norden.

/Felix Wallgren Jakobsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se