Öckerö gymnasium

Droppstensformationer i alla möjliga former

Väl inne i droppgrottan fanns det flera olika rum/salar och efter att ha gått igenom ett antal rum med fyllda med fina skapelser i både tak och på golvet så kom vi till de delar av grottan som hade små poler av vatten i golvet. Efter ytterligare några rum kom vi fram till en stor sal med massa droppstensformationer i alla möjliga former.

Skepp ohoj!

Allt började som vanligt med frukost kl 07:00 och uppställningen kl 08:00. Sedan for vi iväg med buss till en enorm droppstensgrotta ca en timme från där våran båt ligger. Väl framme vid grottan fick vi möjligheten att äta mackan vi packat med oss innan det var dags att gå in.

Väl inne i droppgrottan fanns det flera olika rum/salar och efter att ha gått igenom ett antal rum med fyllda med fina skapelser i både tak och på golvet så kom vi till de delar av grottan som hade små poler av vatten i golvet. Efter ytterligare några rum kom vi fram till en stor sal med massa droppstens formationer i alla möjliga former. Den stora salen hade också en sjölik pol som löpte igenom hela salen. Efter vi satt oss på bänkarna så började klassisk musik att spelas och tre ekor, alla upplysta med lampor roddes in. När föreställningen var klar så fick de som ville ta en tur med roddbåtarna genom grottan.

När grottan var avklarad så började det närma sig lunch dags så nästa stopp på buss resan var en liten by uppe i bergen där vi blev serverade bocadillos som är en traditionell måltid i mallorca och består av bröd och skinka. Efter lunchen fick vi lite fritid i den lilla byn och sedan bar det av till en utkiksplats där vi fick se en väldigt fin skymning. Efter det så bar det av hemåt igen och vi avslutade dagen med chilli con carne och lite ris.

Gustav H

Babord


Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se