Öckerö gymnasium

Efter regn kommer solsken och efter träning kommer handling

Idag när vi vaknade var det precis som igår väldigt kallt, antagligen inget jämfört med hur ni har det i det kalla Sverige, men ändå tillräckligt för att inte lyckas att ordentligt få upp kroppsvärmen från gårdagens regnkaos och översvämningar i Safi.

Frusna och trötta gick vi upp för att äta frukost där jag genast blev mer taggad på dagen när man fick se frukosten. Enligt mig var den nämligen extra lyxig eftersom det idag serverades risgrynsgröt som påminde om att det snart är jul och gav mig lite julkänsla.

Idag hade babord vakten, vilken jag är med i. Frusna gick vi upp på däck klädda i våra varmaste kläder vi kunde hitta som var tillräckligt fräscha för att ha på sig. Men till vår förvåning möttes vi idag istället av att det äntligen slutat regna och solen nu letat sig fram. Himlen var nu lika blå och utan moln som den dag vi kom till Marocko.

På vakten fick vi lära oss hur man kvajlar vilket innebär att man hänger upp och lägger tamparna snyggt och ordningsamt på däck. Detta tyckte jag var kul eftersom det får iallafall mig att inse att allt detta är verkligt. Vilket för mig har varit förvånansvärt svårt att förstå. Att vi faktiskt lär oss alla dessa saker om hur man hanterar Gunilla för att vi ska segla över atlanten med henne. Jag, min klass, och befälen ska segla till Miami, det är ingen dröm längre. Snart händer det.

Med denna förståelse, mina vänner, det mycket bättre vädret och det tuffa arbetet med att lära sig kvajla slutar man tillslut frysa och märker att allt faktiskt är väldigt bra, här hör jag hemma.

Amanda Böhn

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se