Öckerö gymnasium

Elevblogg 28:e oktober

Klockan 07.00 tändes lamporna i hytten, och med allt i sin vanliga ordning tog jag mig friheten till lite extra sömn. Idag hade jag tur och vaknade igen 25 minuter senare och frukosten hade inte blivit bortplockad ännu.

Denna dagen stod ingenting på schemat och babord hade vakt. Efter morgonuppställningen så var vi tvungna att vänta tills klockan 10 för att gå iland eftersom några i mitt sällskap hade landgångsförbud till dess. Våra planer var att vandra runt i Barcelona och upptäcka staden.

Längs med La Rambla kunde man träffa på gatuförsäljare, människor i fräcka kostymer och massor med glasstånd. Det blev en mycket god mintglass i värmen och sedan bar det av på jakt efter en buckethat.

Souvenir butik, efter souvenir butik kom vi hem till båten nästan tomhänta. Ett ynka shotglas med ödlor på var det enda som föll mig i smaken och får följa med hem till Sverige.

Hemma på båten blev det kladdkaka till 3-fikat eftersom det var en födelsedag.

Gunilla är förtöjd precis utanför ett shoppingcenter, så det är väldigt enkelt att ge sig in och leta efter intervjuoffer för samhällsuppgiften, så där förblev vi resten av eftermiddagen. Jag pratade klimatförändringar med två familjer och ett par, men det kunde vara lite svårt ibland då engelskan kan brista men med hjälp av lite handgesturer fixade vi det.

Till middag blev det pizza, önskat av födelsedagsbarnet, och det var väldigt uppskattat.

En väldigt lugn dag, men ibland behövs det emellan skolutflykter och oväder till sjöss.

Med 3 dagar kvar i hamn och Frankrike på horisonten ska vi njuta in i det sista här i Barcelona.

Lovisa Griffiths, babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se