Öckerö gymnasium

En bonushamn

Idag har varit en dag med jobb, långa promenader och värme.

Dagen idag började med att vi alla blev purrade klockan 07:00 vilket var lite speciellt då vi fortfarande var ute på havet och hade sjövakter och då sover man också i skift. Anledningen till denna annorlunda sjödag var att vi skulle åka in till hamnen i Huelva. Vi skulle egentligen inte stanna här men då vi hade bra vindar hela vägen från Plymouth kom vi fram fortare än väntat och i stället för att logga till ankars fixade kapten en bonushamn.

Min vakt, 8–12, var den som styrde in oss till hamnen och la till. Klockan 12 var vi framme och vi hade frivakt och fick gå i land. Det var ganska så skönt att ha fötterna på stadig mark som inte konstant var i rörelse. Vi gick till en marknad som låg en bit bort från båten. Det tog ungefär 45 minuter och det var 29°C. När vi väl kom fram till marknaden var vi alla ganska så trötta. Vi gick runt lite för att sedan köpa oss något att dricka. Marknaden var inte särskilt bra men det var ändå roligt att se. Efteråt gick vi tillbaka mot staden för att kolla runt för att till sist sätta oss på en restaurang för att äta middag.

Dagen har varit bra och det är skönt att ha kommit till värmen. Huelva har hittills känts som en bra stad och jag längtar redan tills morgondagen så jag kan få se ännu mer av den!

Annie Sa2124

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se