Öckerö gymnasium

En dag i Tarafal

Vi har varit här i Tarafal några dagar nu och alla dagar hittar man på något nytt.

Idag till exempel, vi är alltid uppe med tuppen och idag var inget undantag. Midskepps började dagen med att åka och snorkla med våra två gummibåtar, Berit och Beirut, Tyvärr var vattnet inte superklart så det var lite svårt att se något på botten, men det var kul ändå.

Efter lunchen valde några av oss att åka på en utflykt till en annan stad på ön. Vi tänkte först ta en buss men vi märkte ganska snabbt att det alternativet inte finns här, vi tog i stället en taxi i 40 minuter för att till slut komma fram till den nya staden. Det kändes lite som att komma fram till en spökstad då man nästan inte såg en enda person. Detta hindrade dock inte oss från att fortsätta upptäcka staden och så småningom kom det ut fler och fler personer och började prata med vår grupp. Vi pratade med en tjej som hade bott på ön hela sitt liv och som hade mycket att säga om de bästa platserna att besöka.

Väl tillbaka i Tarafal avslutades dagen med att spela kort på stranden med musik för att sedan ta den sista båten tillbaka till gunilla.

/Viktor Melander

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se