Öckerö gymnasium

En dag som alla andra

Det är lite svårt att veta var man ska börja sin blogg en vanlig sjödag som den här. Men jag tänker att jag följer de traditionella 00.00 - 23.59 dygnen. Så här kommer det senaste dygnet på Gunilla från mitt perspektiv.

Iallafall stod jag och resten av styrbord uppställda på halvdäck kl 00.00 för att lyssna på midskepps åtta glas och sen ta över vakten. Första timmen av nattvakten spenderades med att brassa råna, för er som kanske inte är så skarpa på sjötermer betyder detta att man vinklar seglena för att fånga vinden bättre. Efter det var kl snart 01.30 vilket betyder nattfika. Nattens fika var quesadillas med tomatsås och ost i, inte helt dumt att trycka i sig efter brassningen. Resten av nattvakten spenderades med lite segelgenomgång, atlantensnack och den gamla vanliga sju-glas-rundan för att kolla så att allt på däck ser bra ut. Efter vakten drack vi som vanligt en kopp te och runt kl halv fem släckte vi lampan i hytt 11 för att fram till kl 11 få några timmar till skön sömn.

Nu när jag har 12-4 vakten har sömnproblemen som 8-12 gav försvunnit och jag får lätt 8-10 timmar sömn per dygn. Därför vaknade jag av mig själv kl 10.45 och gick upp för att käka lite lunch. Kl 12 tog jag och Lina över som backisar i byssan. Vi skalade potatis, diskade, serverade lunch, skar upp en 10 kg smörbit i lite mindre smörbitar, syrade lök, stekte korv och lite andra saker. Man hinner mycket på fyra timmar.

Efter lite lektioner, middag, lite mer lektioner och ett par timmar sömn står vi återigen uppställda på halvdäck för att lyssna till de åtta glasen och påbörja ännu ett dygn som flyter ihop med alla andra dygn.

Rasmus Djerf, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se