Öckerö gymnasium

En dag som alla andra, men kanske ändå inte

Vid det här laget känner ni säkert till hur livet på Gunilla ser ut och vad vi gör.

Många av dagarna ser väldigt lika ut på denna båt, särskilt ute till sjöss. Rutinerna blir aldrig så tydliga som dem blir på ett sjöben, från en hamn till en annan. Idag var med andra ord en dag som alla andra dagar till sjöss.

Dock är vi numera 56 stycken på båten, vi har nämligen fått en liten gäst på båten som har hängt hos oss ett tag nu faktiskt. Gästen heter Bengt och är en liten grå duva i sina bästa dar, men som tyvärr inte lever sitt bästa liv. Vi funderar på om det kan vara så att Bengt är lite sjösjuk, för det skulle förklara allt bajs som dyker upp på däck då och då. Det gör oss alla ont i hjärtat att se hur jobbigt fågeln mår, men snart är vi ju framme i Mexiko så förhoppningsvis mår han bättre då.

Nu börjar det verkligen också närma sig till nästa hamn, vilket jag tror vi alla känner lika stor förväntan till! Vår kära dos Anne-Li har dessutom fixat en tävling som vi vakt vis ska kämpa för att vinna. Det handlar om 25 utmaningar som vi ska klara för att kunna vinna priset som är en stor Pinata fylld med godis. Vi ska alltifrån samla coca-cola kapsyler till att få någon att sjunga den mexikanska nationalsången till att ta kort på en tant som hoppar.

Är det någon som ska ha den Pinatan så är det styrbord.

Tack för oss!

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se