Öckerö gymnasium

En dag som Mr. Rondman

Seglingen över atlanten fortsätter och vi är nu inne på dag nummer två. Dagen startade klockan 07.00 med att bli väckta av Babord och en timme senare var det bara att göra sig redo för vakt. Nu börjar vi att komma in i rutiner igen och allt flyter på bra.

Själv var jag rondman under denna dag så det var bara att ta sig ner till maskinrummet när vakten var överlämnad. Rondman är personen som går runt på båten varje timme och kollar så att allt fungerar som det skall, detta inkluderar även att slänga de vidriga matresterna över bord. Nere i maskinrummet ska siffror på olika maskiner kollas av och även skrivas ner för att se så att inget är sönder eller liknande. Värmen som slår en nere i maskinrummet är inget man skojar bort och illamåendet kommer som en smäll så fort man öppnar dörren. Ronden fortsätter ner till frysen där graderna ska checkas av. Ibland kan det vara bra att öppna frysen för att kolla så att det faktiskt är kallt och jag vet vad ni tänker. Men nej jag rörde självklart, absolut inte, och inte under några omständigheter glassen som väntar inne i frysen.

Resten av ronden vek jag tvätt, slängde sopor och bytte handdukar. När ronden var slut anslöt jag till arbetsstyrkan tills klockan skulle slå två glas och den andra ronden skulle genomföras. Vakten flög förbi och det var dags för lunch, kikärtsbiffar serverades i lilla mässen och efter biffarna var nere i magen tog vi i styrbord en (powernap) till lektionsstart.

När klockan slog åtta på kvällen startade vår andra vakt för dagen och jag gick min rond runt båten. När ronden var klar gick jag tillbaka till arbetsstyrkan och städa toaletterna var de som stod på schemat. Senare under natten när den tredje ronden var avklarad, gick jag tillbaka till de andra. Arbetsstyrkan satt tillsammans med kapten och hade den dagliga sånglektionen. Idag fick vi lära oss om musiken som spelas och lyssnas på i Surinam, reggae. Efter ett tag av lyssnande på musik drog kapten fram sin fiol och spelade en trudelutt.

Nu ska jag gå och lägga mig i min koj så jag är utvilad tills nästa vakt där nya uppdrag väntar, ha det bäst!!

Vera Logenius

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se