Öckerö gymnasium

En dag till havs

Det här med disigt väder ska man passa sig för. När jag hörde att det var disigt struntade jag i att smörja in mig, vilket jag inte skulle gjort. Jag fick en rejäl bonnebränna efter stöveln på ena vaden.

Hejsan mina vänner där hemma och i världen!

Jaa, nu har det gått en dag av stimmandet mot Charleston. Vågorna har börjat smyga sig på så vackert. Vågorna kommer från öst. Golfströmmen rinner med oss i cirka 2 knop rätt norröver. Det kluriga med att ström och vågor inte går i samma riktning är att sjögången blir väldigt ojämn och att båten kränger en del.

Jag och mina kära vänner i midskeppsvakt har 12–4 vakten. Idag var jag post, vilket betyder att man är livbojsvakt, utkik och rorgängare. Man står 30 minuter på varje ställe sedan roterar man. Focken, alla märsar, och två stagsegel i fören var satta.

Vädret idag var hyfsat bra, lite vatten på däck och soldis. Ja det här med disigt väder ska man passa sig för. När jag hörde att det var disigt strunta jag i att smörja in mig, vilket jag inte skulle gjort. Jag fick en rejäl bonnebränna efter stöveln på ena vaden.

Just nu sitter jag i stora mässen och skriver. Några av oss börjar känna av att sjön börja kaxa till sig. Jag ska strax försöka få mig ett par timmars sömn innan jag blir purrad 23:30 då det är dags för vakt igen.

Hoppas allt är bra hemma ve!

Mvh Hugo Johansson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se