Öckerö gymnasium

En helt vanlig dag

Godmorgon, tredje dagen på atlanten. Denna härliga dagen startade klockan 07:00 med en god frukost i lilla mässen.

Idag serverades det gröt, flingor, fil, mackor och apelsin. Lyxfrukost! Efter en god frukost var det dags för att gå på vakt 08:00-12:00. Vi i styrbord har precis bytt vaktschema, det känns lite konstigt att inte längre ha 12-4 vakten och ställa om sig till nya rutiner men det börjar klarna något.

Dagens vakt började med morgongymnastik i soluppgången med kära Tage, det var allt ifrån burpees till stretching. Idag var jag äntligen arbetsstyrka igen. Jag tycker om att vara arbetsstyrka för att man får vara tillsammans med majoriteten av vakten och man missar inte viktig information. Det är lätt att man missar genomgångar och lektioner när man är post eller backis. Backisarna är i byssan hela vakten och posterna har fullt upp med sina egna uppgifter, vilket gör att man inte hänger med på vad alla andra gör. Idag övade vi på att beslå och avbeslå förstängestagsseglet. Vi hade även knopstafett och övade på att göra knopar om och om igen. Nu är jag riktigt bra på att göra pålstek och dubbelt halvslag kring egen part.

Vakten gick och klockan slog 12:00. Morgonens vakt var färdig och nu var det dags för lunch. Till lunch serverades det pasta och tomatsås, vilket innebär att den är fullproppad med linser, kikärtor, svamp och massa annat :)

Efter lunchen tog vi en powernap för att få tillbaka lite energi inför lektioner som började 13:15. På dagens lektioner har vi haft fokus på att starta upp med nya uppgifter. Idag har jag arbetat flitigt med en uppgift som bedöms i både svenska och samhällskunskap, som inriktar sig till levnadsvillkor i Kap Verde.

Snart är det dags för middag. Vi har planerat att äta så snabbt som möjligt så vi får så mycket tid som möjligt på oss att sova inför nästa vakt som börjar 20:00. Nu är det dags att tagga till och fylla på med energi inför nästa vakt. Ha det så bra!!

Anni Khattab

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se