Öckerö gymnasium

En jobbig resa.

Idag så har vi äntligen kommit fram till Malaga i Spanien, det var 3 jobbiga dagar innan vi kom fram med mycket sjösjuka och dålig sjögång med mycket regn samt mycket vind.

Hallej!

Det var också ett stort problem under resans gång, många var sjösjuka och det gjorde då att det gick långsamt med jobb och det gick segt att lära sig saker. Grejer vi fick lära oss då är att hissa segel och hur man styr med rot samt annat.

Idag så blev vi väckta 20 minuter sent eftersom rondmannen glömde att väcka oss men som tur var så ställde jag klockan så jag väckte styrbordsvakten vilket då skulle vara vakt från 8-12 på dagen annars så har vi haft våra vakter som vanligt tills vi släppte ankaret för att ankra utanför Malagas kust då ändrades vakttiderna till att 2 skulle sitta vakt i varje vaktgrupp med olika tider då, annars har alla andra frivakt vilket brukar spenderas på plugg och film. Idag så har vi också tagit vårt första bad från Gunilla, det var väldigt skönt med tanke på hur varmt det var och hur lite det blåste.

Vi har också tvättat locket till färskvattentanken, detta var jobbigt för det är väldigt varmt nere vid elevernas hytter och litet utrymme samt att det luktade väldigt konstigt. Vi har också tvättat hela däck med mycket vatten och många borstar, detta var då på morgonen så många var trötta och sega men vi gjorde det ändå och jobbet blev gjort och godkänt. Nu är det dags för plugg.

Lukas nordgren

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se