Öckerö gymnasium

En mycket bra Söndag.

Söndag, bästa dagen att vakna upp till ombord. Söndagar betyder två saker här ombord, nämligen stek frukost och söndagstrumpor. Direkt efter jag blev väckt klev jag ur min koj, satte på mig mina strumpor och gick till stora mässen. Vår nya andra kock levererade en mycket bra stek frukost. Den inkluderande stekt ägg och bacon precis som vanligt, men idag hade han skojat till det och slängt med pannkakor. Sämre start på dagen får man leta efter. Pannkakor, ägg och bacon gjorde susen, med en kopp kaffe på det var allt komplett.

Efter frukost och uppställning tog jag och Edvin oss en löprunda. Vi sprang bort genom varvsområdet och såg en mycket märklig syn. I en av de gigantiska torrdockorna stod tillsynes en vanlig båt. Men efter en liten stund upptäckte vi att det var bara fören till båten som stod där. En komplett för med styrhytt, livbåtar och allt annat tillbehör låg där.

Efter vi hade stått och tittat på båten sprang vi vidare genom varvsområdet och landade tillslut tillbaka på båten.

Efter lunch var det dags att ännu en gång göra Belfast osäkert. Jag, Vidar, Adam och Edvin gick in till staden och gick runt ett tag innan vi landade på ett café. Vi satte oss, tog en kopp kaffe och diskuterade våra storslagna planer inför nästa hamn, Cherbourg. I samma stund som planeringen gick som bäst fick vi ett samtal från Vilhelm. Vilhelm hade ringt för att säga att han hade bokat bio biljetter till Oppenheimer och frågade om vi ville med. Vi sa givetvis ja och skyndade oss tillbaka till båten för att äta något innan filmen. Vi gick in på biografen som ligger precis bredvid båten och såg filmen. Vi alla tyckte att filmen var väldigt bra och är mycket nöjda med vårat besök.

Det var överlag en mycket bra dag. Dagen fick en bra start med frukosten och ett bra avslut med filmen.

Neo

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se