Öckerö gymnasium

En ny dag

Ännu en dag på båten i midskepps vaktlag och som dom senaste fem dagarna gick vi upp vid fyra på morgonen för att påbörja dagens vakt.

Men denna natt var inte lika lugn som dom andra, det hade nämligen börjat gå lite mer sjö. Vissa mådde något illa medans andra hade vaknat med chock då dom trott att dom skulle ramla ut ur kojen. Så denna morgonen var nog dom flesta lite halvt omskakade, men vi lyckades ändå komma upp till halvdäck i
någorlunda tid för att byta av styrbords vakt.

Vi hade dagen innan räknat ner dagar och insett att det endast var fyra dagar kvar på resan till Kap Verde. Det vi då var ovetande om var att Bobbi dagen efter vid vakt bytte skulle utropa att det gått snabbare än planerat och att vi skulle komma två dagar tidigare än planerat. För vissa var detta en lättnad medans andra la en suck. Visst det skulle bli skönt att äntligen få stå och sova normalt men även slippa oroa sig för att ramla i lejdaren. Men samtidigt gillar man att komma in i rutin här på båten, gå upp tidigt och ha vakt för att sedan lägga sig på backen och steka tills lektionerna börjar. Men det hade vi inte tid att stå och fundera på då utan det var dags att dra upp ärmarna och starta dagens arbete.

Dagen till ära var jag och Lisa backisar, vilket båda vi tycker är kul. Men dessvärre håller få med om det… Pågrund av nattens sjö var det inte det enklaste. Saker far och föll runt i köket medans jag och Lisa stod och försökte laga nattmat och frukost till de olika vakterna. Men efter nån timma lyckades vi ändå få ihop något som liknade nattmat (som för tillfället är gröt) och även frukost till vakten efter. Vi kunde vid åtta slänga förklädena i tvätten och gå upp till backen och medverka i dagens solhälsning.

/Ally Holgersson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se