Öckerö gymnasium

En överfylld båt

Idag, måndag 6/11 var en händelserik dag där vi besökte Badalona (ett biologi museum) och träffade elever från ”Escola Pia Nostra Senyora”. Inte nog med det så var även eleverna hembjudna till lunch hos oss på Gunilla vilket satte byssan i full rulle.

Efter en rejäl gårdag för oss i Styrbord där vi bland annat rengjorde duschvattentankarna, slipade, målade och fettade vajrar har vi nu efter en kort natt återhämtat oss och är redo för en ny dag full av äventyr. Jag började min dag med att snabbt sleva i mig en skål gröt för att sedan gå upp och ha det sista vaktpasset för oss i styrbord från klockan 7:30-8:00. Det var till min förvåning riktigt kallt ute och jag såg ut att komma från nordpolen där jag stod klädd i min tjocka hoodie, seglarjacka, mössa och vantar uppe på däck. Det innebar också att det var jag som slog åtta glas idag vid uppställningen som vi har varje morgon klockan 8. En halvtimma senare står fyrtiofyra elever och två lärare uppställda på kajen för en kort promenad till biologi centrumet.

Väl framme ser vi den andra klassen och Tore och Martin har redan hittat kompisar att prata med, eller ja andra lärare, medans vi elever inte riktigt vågade ta steget fram. Men det hade lärarna såklart redan listat ut så de hade förberett en ”ice breaker” lek där vi mellan klasserna skulle gå runt och ställa ett antal frågor till varandra. Efteråt var klasserna som hopklistrade och vi blev uppdelade i lag där vi körde en tävling som gick ut på att ta ett antal bilder vid olika destinationer runtom i Barcelona och lägga ut på instagram. Det vinnande laget som nu råkar vara just mitt lag (hehe) fick en medalj och sedan fick alla en utskriven bild på oss alla som tagits tidigare under dagen.

Klockan 13:00 var vi klara och vi på Gunilla visade vägen hem till oss för att bjuda på lunch. Våra fantastiska kockar Kalle och Sofie hade utan backisar, alltså elever som hjälper till i köket, lagat en potatis-och purjolökssoppa med nybakt bröd till över 80 pers. Det var högt tempo, trångt och alla var lite stressade med resultatet blev super och alla hade jätte trevligt. Det slutade med att vi pratade så mycket att dom nästan aldrig kom därifrån.

Det roliga var nu över, eller åtminstone för babord som skulle återgå till vakt medans vi andra i styrbord och midskepps hade frivakt där vi fick gå ut och göra vad vi ville. Jag och några andra tjejer prioriterade att hitta en stor supermarket där vi stod i över en timma och valde ut massa god, färsk frukt som vi köpte med oss att ha när vi sedan skulle plugga. Eller det slutade som vanligt med yttligare ett avsnitt av ”Game Of Thrones”.

Nu var ännu en dag slut här hos oss på Gunilla och vi hälsar till alla där hemma!

Kajsa Moberg, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se