Öckerö gymnasium

En sista dag i hamn

Den sista dagen i Funchal spenderades så som en sista dag bör spenderas i hamn: lite shopping, lite glass men framförallt sol och bad.

Sista dagen i sista hamnen på sista resan. Det känns märkligt att alla hamnar nu är besökta men att nästan hälften av resan fortfarande är kvar. Det gällde att njuta och planerna för dagen var att gå lite i affärer och att ta tillvara på solen. Min sista frivakt kan väl summeras som följande: brände återigen halva kroppen, köpte alldeles för dyra frukter på marknaden och tog del av den kulinariska upplevelsen här i Madeira på bästa sätt genom Mcdonalds och gelato! Får ändå säga att det var en ganska bra dag!

Helt plötsligt var klockan åtta på kvällen och det var dags för avgång. Jag pratade med min familj så länge som täckningen tillät och de frågade hur det kändes inför det långa sjöbenet som väntar. Ärligt talat känns det nästan overkligt att vi ska vara ute i drygt tre veckor (såvida vi inte stannar och bunkrar någonstans men det är ju inget vi vet i nuläget). Hittills har sjöbenen varit så korta att det knappt bildats valkar på våra händer.

Jag har svårt att föreställa mig hur det kommer vara. Hur kommer vi se ut där i maj när vi anländer till Öckerö? Troligtvis är våra armar och ben i tusen färger, vilket är ett resultat av otaliga blåmärken som av oförklarliga anledningar dykt upp. Våra kläder, och delvis oss själva, kommer vara täckta av envisa fläckar av tjära och annan smörja som inte vill försvinna, oavsett hur många gånger de besöker tvätten. Ja, fräscha lär vi inte vara men det vänjer man sig snabbt vid. Vår ena styrman varnar ständigt för att vårt största problem under sjöbenet kommer vara soporna och det köper jag. Vi har ett begränsat utrymme som snarare borde döpas om till sopskrymsle än soprum så allt ska komprimeras så mycket som möjligt och framförallt ska ingen kompost slängas där. Jag har själv erfarenhet av att behöva gå igenom sopsäckar fyllda av mögliga krossade tomater, så jag ser helst att detta följs. Annars kommer vi nog ha det ganska bra!

Dessa sista veckor lär flyga förbi och innan vi vet ordet av står vi där på Öckerö och kramar om er igen!

Wilma, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se