Öckerö gymnasium

En slapp dag i Cadiz

Första heldagen i Cadiz skulle inträffat idag, men för mig så blev det bara en tredjedels dag. Dagen började som alla andra dagar med en redig frukost och två stora svarta koppar kaffe för att återuppliva min kropp efter en god natts sömn. Men en kraftig dos koffein kurerade inte min morgontrötthet.

Halvsovandes lyssnade jag på vad befälen hade att säga på morgonuppställningen, någonting om det ena och någonting om det andra. Det var nog inte så viktigt. När det var färdigpratat uppe på däck sökte jag mig tillbaka ner i den mörka och svala hytten där min koj låg troget och väntade på mig. Men innan jag lade mig så bestämde jag med mina hyttkamrater att en liten tupplur på 40 minuter räckte för att hinna med att upptäcka lite av Cadiz innan lunch. Det lät som en bra plan så vi gick helt enkelt och lade oss.

Jag vaknar av att Erik, som jag delar hytt med, drar undan gardinerna till min koj så att jag dränks av det kalla ljuset från taklampan.

”Ligger du fortfarande här?! Klockan är snart kvart över tre på eftermiddagen.” sade han.

Till min stora förvåning så var min lilla tupplur inte så liten, även om den kändes som det.

Han berättar att han hade försökt att skaka liv i mig när vi skulle sticka i hamn men att det var förgäves. Så han tänkte att det kanske var lika bra att låta mig sova ut. Som en björn som vaknat ur ide så hasade jag mig ner från kojen i jakt på något att äta. Till min stora lycka så serverades det semlor i byssan.

Tillslut jag lyckades samla ihop mig för att stiga iland. Jag satte kurs mot närmaste strand för att ta ett kvällsbad. Vattnet var inte särskilt varmt men kvällssolen värmde upp luften tillräckligt för att det skulle vara behagligt. För att inte slösa bort dagen helt och hållet så utforskade jag och ett litet gäng Cadiz by night. I sin helhet en lagom fin och lugn stad.

Simon

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se