Öckerö gymnasium

En spännande hamnvakt

Idag var det vår tur i babord att ha vakt. Den bestod av underhållsarbete, slutstädning, en stor matleverans, besök på båten och platsbyte i hamnen.

Idag var det vår tur i babord att ha vakt, medan midskepp och halva styrbord var och besökte skolorna vi var på i tisdags.

Dagens arbete bestod av som vanligt en hel del underhållsarbete. Idag började vi även med slutstädningen då Tilda och jag fick städa i förpiken. Det var så sjukt varmt. Vi fick dock avbryta en stund efter lunch, eftersom vi fick en stor matleverans. Så då var det bara att ställa upp sig på ett led och försöka få in allting, på sin plats, så fort som möjligt. Sedan fick Moa och jag i uppgift att hjälpa till att stuva undan allting i lilla mässen. Vårar största problem var äggen. Det fanns så sjukt många ägg, och det fanns ingenting vi kunde sjösäkra det med, så vi fick helt enkelt ställa allting på golvet i torrförrådet i flera höga staplar. Det kändes väldigt riskabelt, men det fick duga så länge.

Det blev ganska stressigt, eftersom när de andra kom tillbaka från skolbesöken skulle de ha med sig elever från flickskolan, och vi skulle hinna göra en snabb städning innan dess. Så vi fick fort röja undan allting från matleveransen och sedan var det bara att köra igång städningen direkt.

När de kom till Gunilla hade backisarna dukat fram kanelbullar och kärleksmums ute, ett helt perfekt trefika! I och med att eleverna kom och besökte båten fick vi en längre stunds paus, så vi kunde prata och visa dem runt.

När de sedan hade gått fick vi reda på att vi skulle byta plats, eftersom en större båt behövde våran. Den nya platsen var på den andra sidan hamnen, där den var öppen. Enda problemet var att båten inte rymdes på sidan, så vi skulle istället lägga till med aktern mot kajen. Det var väldigt kul även fast det inte var helt klart hur allt skulle lösas, till exempel hur folk skulle ta sig från båten (som sedan fixades genom att Berit lades i och fartygsvakten fick dra fram och tillbaka).

Sedan fick efter middagen städa ännu en gång, men nu skulle det göras mycket mer noggrant. Trots mina försök till att få städa stora mässen, var jag tvungen att städa lilla igen. Det gick ganska fort och efter satte jag mig i stora mässen med flera ur vakten i väntan på vårt skift som fartygsvakt.

Wilma Carlsson

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se