Öckerö gymnasium

En vanlig dag till sjöss

Denna morgonen purrades jag som vanligt runt kl 11 för att äta lite frukost innan vakten kl 12. Idag serverades pannkakor med äggröra och bacon. Det var så kallad stekt frukost som alltid serveras på söndagar.

När jag var mätt tog jag mig ner till kojen och gjorde mig redo för vakt och när klockan slog 11:50 var det dags för uppställning. Så jag snabbade mig upp på däck och ställde mig på min plats. När livbojsvakten hade slått glas samlades arbetsstyrkan och blev tilldelade sina arbetsuppgifter. Jag skulle upp i förmasten och fetta så då gjorde jag det.

Ungefär två och en halv timma senare var det dags för en säkerhetsövning så då klättrade jag ner och ställde upp i uppställningen. Efter det hade vi en liten basic safety repetition med Kicki, som är vår sjuksyster här ombord på Gunilla. När genomgången var slut återvände vi till vakten och kvajlade och hade oss i en kvart tills det blev fika. Idag hade backisarna fixat chiapudding med vindruvor och äpple i, vilket var väldigt gott. Efter fikat minns jag inte vad vi gjorde men strax därefter var vakten slut. I vanliga fall hade vi haft lektion ungfär 15 minuter efter vakten men eftersom det är söndag så hade vi inga lektioner idag. Istället kollade vi på Saving private Ryan, en film om dagen D med Tom Hanks.

När filmen var slut gick jag upp på deck och kollade på den fina solnedgången och tog lite kort. Sedan samlades vakten lite snabbt och övade på en låt som vi skrivit till vårt befäl Anja. I övermorgon är nämligen den sista dagen på benet och också den sista vakten vi har tillsammans med Anja som befäl, så då hade vi tänkt framföra denna låten som tack för den lilla tiden på sjöbenen.

Yasmine, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se