Öckerö gymnasium

En varm dag och en busstur till Dublin

Knack Knack… Knack knack… ”God morgon klockan är sex på morgonen och frukost serveras om 15 minuter. Idag är det utflykt så packa det ni vill ha med, vädret ser även lovande ut”.

Vi väcktes en timma tidigare för att komma i tid till bussen som skulle avgå från en parkering en bit bort på kajen. Dagen hade mycket på schemat och vi var planerade att komma tillbaka till båten efter sju tiden på kvällen. Klockan halv åtta stod alla elever på parkeringen och intog sina platser på bussen som skulle ta oss till ett Dublin i Irland där vi skulle besöka en skola
och sedan få strosa runt i staden.


Väl på bussen var det många som sov igenom den två timmars buss resa som väntades då vi inte fått lika mycket sömn denna natt jämfört med vanliga dagar. När vi började närma oss skolområdet vaknade man upp av Alice som började prata i högtalarna om vad planen var. Vi fick lite information om skolan och vad vi skulle göra där samt lite kortfattat om vad som var planerat i den mer centrala delen av Dublin.

Vi blev till en början indelade i grupper om tio baserade på våra skeppsnummer, för att sedan i dessa grupper gå vidare med en elev till en lektionssal för att vara närvarande och ta del av hur deras undervisning ser ut. Inne i klassrummet satt det ett fåtal elever och en lärare talade om olika typer av podcasts. Ungefär 20 minuter gick och vi blev hämtade av samma elev som tidigare för att ha en rundtur på skolan med rektorn, därefter blev det en promenad ned mot havet och klipporna där vi satte oss på en strand för att äta och snacka med elever som gick på skolan. Det var extremt varmt och valet av att ha långbyxor på sig lönade sig inte.


När vi väl var tillbaka till bussen var det dags att få en liten djupare förståelse om vad för uppgift vi skulle göra i Dublin. Vårt mål var att lokalisera en staty av olika författare genom att använda en karta. Statyn skulle fotas med gruppen man var indelad i för att senare skriva en uppgift om i engelskan. Men innan vi började vandra mot statyn fanns det något mycket viktigare att prioritera. Glass, värmen var så extrem att det knappt gick att gå runt på stadens gator vilket gjorde att en glass var helt obligatoriskt för att klara av uppgiften. Med en glass i handen började vi sedan röra oss mot parken som statyn fanns i. Oscar Wilde var namnet på författaren vi senare skulle få en uppgift om. Slutdestinationen var avklarad och vi bestämde oss för att börja gå tillbaka mot busstationen men innan detta köpa ytterligare en glass för
att ta på vägen. På bussen var man trött och som tur var så fungerade ACn vilket gjorde att man kunde sova en bra bit under buss resan hem.


Vilgot Hjort

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se