Öckerö gymnasium

Ett kärleksbrev till Sevilla

Hejsan mamma, pappa och alla andra som läser den här bloggen, eller så kan vi kalla det ett kärleksbrev till min nya förälskelse Sevilla<3

När jag vaknade idag kände jag mig piggare än vanligt - jag skulle äntligen få utforska den spanska storstaden Sevilla. Mina fötter rörde sig till frukosten som i en flamencodans – hela jag sprudlade av energi. Efter en snabb uppställning (där jag fick hissa svenska flaggan!!!) var det dags att ta sig ut till stan.

Det första intrycket jag fick av Sevilla var hur pampiga byggnaderna var. Det dröjde max en timma tills jag var helt förälskad i både stadens arkitektur och det smarriga kaffet jag drack på en liten brunchrestaurang. Som alltid ville jag och mina kompisar dra till en second hand för att fynda, och som alltid hittade vi fynd också. Tyvärr fick jag lämna butiken tomhänt då jag själv inte hittade något intressant, men det är trots allt fredag den trettonde och bättre lyckade second hand-rundor kommer.

På vägen tillbaka till båten hittade vi en marknad fylld med smycken och kristaller, vilket inte kan ha varit bra för min plånbok, för jag shoppade loss som en galning. Trötta av all rökelsedoft på marknaden och den gassande solen gick vi sen i en park precis bredvid, där vi satt och vilade en stund. Parken var fylld av gigantiska palmer, exotiska blommor och träd som såg ut att komma från filmen Avatar. Tillbaka på Gunilla tog jag en välbehövd sömnpaus. Sen var det middagsdags och vi blev serverade god korvgryta fylld med lite gott och blandat.

Jag och mina vänner ville såklart maxa dagen och upptäcka Sevilla lite mer, så vi gav oss ut igen direkt efter middagen. Vi styrde stegen mot gamla stan, som är lite som Sevillas motsvarighet till Haga i Göteborg. Gränderna var trånga och fyllda av turister, så vi bestämde oss för att gå in i lite butiker och shoppa souvenirer istället för att hålla till på gränderna. Spanjorerna verkar vara helt obsessed av apelsiner, för de hade gjort en hel butik tillägnad den orangea frukten eller bäret eller vad man nu vill klassa det som. De hade gjort apelsinmarmelad, apelsingodis, apelsinkakor och till och med apelsinparfymer. Det började fort sticka i näsan av den frätande apelsindoften, så vi traskade vidare till en glassbar där vi köpte varsin stor skopa kulglass. Klockan hade vid detta laget blivit rätt sent, så efter glassfikat drog vi tillbaka till Gunilla för att sova.

Om jag skulle ge den här dagen ett betyg skulle den få tio av tio, mina fötter skulle dock ge den en etta eftersom de nästan har förlorat känseln nu av att vandra runt i plastsandaler. Men lite ömmande fötter glöms trots allt bort när man får vandra runt i en stad som man nyss har blivit förälskad i<3

//Sara

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se