Öckerö gymnasium

Europas varmste stad, vi är här nu!

Efter ett av de längre sjöbenen anlade vi till Malagas hamn, och än så länge är det en succé!

Även om det senaste sjöbenet varit ett av de bästa hittills: varmt, soligt, relativt mycket segling och små vågor (=ingen sjösjuka), är det alltid lite skönt att komma in till hamn och känna fast mark under fötterna.

Förutom att vi nu har en helt ny stad framför oss att upptäcka, ligger vi också på en bra hamnplats med både nära till centrum och till stranden. Något som är gemensamt för alla hamnar är den efterlängtade sömnen. Alla får möjlighet att faktiskt sova ut på natten, även om de flesta inte gör det, och det bästa är att alla sover i princip samtidigt. Det är i hamnarna vi umgås med varandra mellan vakterna, något som många längtar efter när vi är ute till sjöss och inte har samma möjligheter.

I morse vid 9 kom vi in i hamnen efter en mysig natt på ankare. I princip alla elever på hela båten sprang i land för att antingen steka i solen på stranden, ta en mysig fika på något litet café eller gå runt och se sig omkring i Málaga. Det vill säga, alla som inte hade vakt. Jag var en av de som hade vakt idag, och det är en underdrift att säga att jag var grymt avundsjuk på mina klasskamrater när de skrattande skuttade iland.

Det var länge sedan en vaktdag har känts så lång, och det faktum att jag var landgångsvakt är väl en av anledningarna. Det var tomt på Gunilla hela dagen, men det var något som vi gladde oss åt på fikat då det servareades melon, för då blev det mer melon åt oss! Några kom tillbaka till skeppet för att äta Chili con Carne till lunch, men drog sedan ut igen för att få ut så mycket som möjligt av dagen.

När vaktledaren Karin på eftermiddagen samlade ihop hela midskepps för att tala om att vi nu skulle rensa ut hela soprummet, städa ur det och sortera alla blandsopor i olika containrar var jag och mina landgångs-kompanjoner dock nöjda med vår tilldelning av arbetsuppgift. Vi satt där och var lite lagom skadeglada när de med äcklade grimaser bar de stora, stinkande, soppåsarna utsträckta framför sig. Till slut övergick skadeglädjen även för oss till medlidelse, även om några av våra sopbärande arbetskollegor sa att de började vänja sig vid stanken.

Imorgon är dagen med stort D, för då har en av våra kära kamrater på eget initiativ dragit ihop en utflykt för att vi alla som vill ska få åka och spela paintball. Han har, förutom att ha kontaktat personalen på paintballhallen och fixat extrapris i och med att vi är så många, också ordnat en privat buss som tar oss tur och retur till och från hallen. Han har också pratat med kaptenen och fixat så att även styrbord, som egentligen har vakt imorgon, får ledigt i några timmar och kan vara med och spela. Cred till honom!

Paintballen ser nog de flesta fram emot, och för många, bland annat för mig, blir det första gången. Det ska bli så kul!

Christina Boström, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se