Öckerö gymnasium

Första dagen på sista sjöbenet

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Som i början av varje sjöben är de flesta sjösjuka och ligger helt däckade längs relingen, men precis som tidigare så kommer det att gå över snart, som tur är.

Eftersom vi är inne på det sista sjöbenet är det dags att påbörja den älskade slutstädningen, något som tyvärr inte gör alla smått sjösjuka ungdomar gladare. Idag under dagsvakten mellan 8 och 12 städade vi under backen. Det var en utmaning att illamående och trött skrubba alla skott (väggar) och durk (golv) där längst fram i båten, där det dessutom gungar som allra mest. När vi gjorde detta öste regnet ner i omgångar, men den karibiska värmen stannade kvar så det var inga större problem, bortsett från att det kanske gjorde oss en aning mer nedstämda. Efter vakten gömde vi oss undan regnskurarna under däck och satte igång med plugg och annat, eller försökte i vilket fall.

Alla på båten börjar känna av hemlängtan nu, vi har varit ute i sextio dagar nu, ungefär, och alla börjar nog känna av det lite, tror jag. I ett par dagar nu har vi alla pratat om vad man ska göra och äta när vi kommer hem till Sverige; Marabou är en favorit.

Under nattvakten fortsatte vi med slutstädningen, vi städade denna gång ur alla fack i lilla mässen och under durken på stora torget. Som med all städning så var det extremt tråkigt, men det som måste göras, måste ju ändå göras, tyvärr. Efter det spenderade vi dock tiden med att titta på de få stjärnorna som fanns på himmelen, vilket var mycket roligare.

Vi längtar hem allihopa, men jag tror ändå på någon nivå att vi kommer sakna denna båt och den egna lilla bubblan vi har här ute, även om det ska bli skönt att inte bara se blått hav överallt längre.

Det var allt jag hade att säga, hoppas att allt är bra med er hemma i kalla Sverige!

Liza, Styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se