Öckerö gymnasium

FÖRSTA GÅNGEN PÅ LÄNGE

Vi alla var spända, taggade och lite nervösa inför första sjöbenet på ungefär 1,5 år.

Efter uppställningen på morgonen skulle det förberedas ordentligt, allt skulle sjösäkras, stuvas och packas. Många tog sjösjukemedicin innan vi ens lämnat kaj. Klockan 08:50 kom lotsen, en riktigt skön söderamerikan med en dialekt man trodde fanns enbart på film.

Innan avgång hör vi att det plaskas och har sig på andra sidan hamnbassängen, det är ett stort fiskstim som blivit injagade i ett hörn av ett gäng hungriga delfiner, väldigt listiga delfiner får jag säga!

Det är inte bara fisken som låter och skyndar sig fram, efter tio minuters gång med lotsen ombord kommer det ett litet propellerplan åkandes på vattnet efter Gunilla. Några hundra meter innan hamnutloppet vänder planet och kör i full fart in mot hamnen igen och lyfter innan han kör på några vattenskotrar och lyxyachter. En vanlig dag i Miami helt enkelt…

När lotsen åkte iväg ropades det ut att alla segel skulle sättas och ju snabbare seglen blev satta ju snabbare skulle vi kunna få se det efterlängtade första avsnittet av sista säsongen på Game of Thrones. Aldrig har seglen åkt upp så fort.

Dock så när vi tänkte att nu äntligen är vi klara på däck, ja då var de dags för 12-4 vakten där jag ingår. Så inget Game of Thrones för oss. På vakten jobbades det fram och tillbaka, upp och ner i fyra hårda men väldigt härliga och fina timmar.

Innan jag la mej för att kolla på det efterlängtade avsnittet av GOT tog jag en välförtjänt dusch, och smorde in mej med stora mängder aftersun, då jag bland nästan alla andra bränt vår kritvita skandinaviska hud.

Äntligen kunde jag lägga mig och kolla. Det var ett grymt avsnitt av Game of Thrones. Absolut värt all väntan!

Eskil

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se