Öckerö gymnasium

Första heldagen i Setùbal

Första heldagen i Setùbal började som varje hamndag med frukost och uppställning kl. 8. Ganska snart efter den var klar började jag och min vän Ester gå ut på stan. Staden är väldigt mysig med färgglada stenhus och uteserveringar vart man än går. Vi strosade runt, gick i lite affärer och hade det väldigt trevligt!

Solen stekte på oss och vi var desperata efter lite kyla, så vi rörde oss mot stranden. Dock fastnade vi först vid ett café, Rockalot, som låg på stranden. Där satte vi oss i skuggan och tog varsin glass. Jag tog en kaffe och Ester tog en jättegod bananmilkshake. Där satt vi och pratade och fikade ett bra tag. Stället var väldigt populärt och flera av våra klasskompisar kom förbi där vi satt.

Till slut kom vi ändå i vattnet, men kallt var det! Men det kändes livsavgörande på grund av 30 graders värme. Efter detta var vi hungriga och bestämde oss för att testa Choco Frito, en specialitet i staden. Det är friterad bläckfisk och pommes frites och var väldigt gott enligt oss båda.

Resten av dagen tog vi det lugnt på stan och stranden och innan vi kom tillbaka till båten på kvällen hann vi ta oss en kaffe och milkshake igen!


Elvira Sterner, SAS2225

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se