Öckerö gymnasium

Framme i Funchal

Idag är det ingen vanlig dag utan det är julafton. Iallafall för alla er där hemma, för oss ombord har vi bestämt att julafton är den 25:e. Detta på grund av att vi inte har vetat vilken dagen vi skulle ankomma Funchal. Så vi alla kom överens om att vår ”julafton” ombord är dagen efter ankomst.

Dagen började bra med frukost klockan 07.15 med risgrynsgröt. Därefter var det dags för vakt. När vi gick på vår vakt kl 08.00 hade vi ungefär 2 timmar kvar till ankomst i Funchal på Madeira. Jag var rorgängare dagen till ära och fick lyckan att stå vid rodret när la oss till rätta i hamnen.

Något som har varit rörigt idag är att lokal tid är 1 timma bak. På ett fartyg är klockan och att komma i tid A och O. När man helt plötsligt ska ändra alla klockor ombord kan det lätt ställa till problem.

Tillbaka till dagen. Väl till kaj hade min vakt ,alltså Midskepps, hamnvakt. Vi har jobbat både på däck och uppe i riggen under dagen och vi avslutade dagen med att städa hela inredningen.

På kvällen kollade vi på film allihop framme på backen. Då satte vi ett segel som fick agera projektorduk. Detta var uppskattat av många efter ett långt och gungigt sjöben.

Hoppas ni alla där hemma har haft en underbart god jul så ska vi försöka ha det imorgon också. En jul som inte är som alla andra men förhoppningsvis en jul vi aldrig kommer att glömma!

Viktor Pilborg, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se