Öckerö gymnasium

Genomblöt

Styrman Oscar kommer och varnar om att regnet är påväg och 30 sekunder senare regnar det. Som post innebar det en snabb rush till svalen för att hämta jacka och sedan tillbaka till livbojsvaktsposten igen. Det som ingen visste var dock att det skulle börja spöregna strax därpå och alla, som inte hade seglarställ från början blev genomblöta på byxorna och i skorna. Mina skor är som vattenpölar och det känns mycket tveksamt om de kommer torka innan vi lägger till i Portsmouth.

Fikat idag bestod av bland annat äpple men för min del fick det bli ett stående fika för att inte blöta ner dynorna. Några frivaktselever satte sig dock på blöta dynor trots allt så de flesta satt antagligen. Äpple var i alla fall ett uppskattat fika så vi gick nöjda och glada därifrån till stormötet som hölls i mässen och inte på däck denna dag.

På stormötet fick vi ännu en påminnelse om att denna båt bygger på tider och att vi därför måste passa dem. I övrigt var det mest positiv kritik som att vi sköter våra poster och ronder väl.

Nu är det fyra timmar kvar till nästa vakt och eftersom lektionerna tar slut om fem minuter kommer dessa spenderas med film och kortspel för de flesta. Hoppas att regnet avtagit till nästa vakt. Men tänker ändå förbereda mig med både stövlar och seglarställ. Delvis för att jag inte har andra vakt skor efter dagens vakt och delvis för att jag borde.

Hejdå

Sara Henning

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se