Öckerö gymnasium

God morgon där hemma!

Idag är det vår första och sista dag på vårt långa sjöben till Antigua. Vakten började starkt med att vi snabbt skulle förbereda massor då vi skulle segla i väg. Vår vakt arbetade dock inte särskilt snabbt, vi var mer som zombies på grund av det höga gradantalet, hela 40 grader i solen.

Efter 4 timmar av hårt slit fick vi äntligen frivakt! Eftersom det bara tar en dag att segla till Antigua hade vi inga lektioner, väldigt skönt. Tiden jag sparade på de inställda lektionerna kunde jag istället använda för att lägga mig i solen. Dock klarade jag inte av att sola i mer än 30 minuter då det blev alldeles för varmt. Så det fick bli en tupplur innan nattvakten.

Under min tupplur hade en kompis blivit sjukskriven på grund av solsting och någon behövde ta hennes plats i byssan, vilket blev jag. Vi hade ett stort ansvar denna nattvakt, nämligen att laga pannkakor. Sötfikan under nattvakten är ett väldigt känsligt ämne och för en god stämning behöver sötfikan bli god. Jag och Vendela skulle steka tre olika satser med pannkaksmet, en vanlig, en glutenfri och en vegansk.

Jag tror vi stekte pannkakor i två och en halv timme för det var så mycket smet. Pannkakorna blev också ungefär lika stora som min dator ungefär och absolut inte en rund och fin form. Det lutade väldigt mycket så smeten rann iväg på stekpannan åt alla möjliga håll. Men tillslut var det dags för fika och vakten blev nöjda, tur. Efter dessa inte lika slitsamma 4 timmar gick jag och la mig för att sedan vakna upp i vackra Antigua!

Bianca Högman

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se