Öckerö gymnasium

⇚Gunillaspelen mediterranean 2019⇛

Gunilla är på väg mot Malaga men det går inte snabbt, vi har motvind eller ingen vind alls. Fast det betyder inte att vi inte gör något, idag har gunillaspelen haft 20 årsjubileum.

Idag blev jag som vanligt purrad klockan sju för att äta frukost, och som vanligt gick jag inte upp förrän en bra stund senare så det blev en snabb frukost. Sen hade jag 10 minuter att försöka sova innan vakten, sömntimmarna är viktiga. Jag och Frenta (Rasmus) arbetade i byssan idag, det var växelvis stressigt precis som det brukar. Frukosten var också densamma men lunchen bestod av ärtsoppa och pannkakor, men vi fick bara två.

När vi i midskepps gick av vakten klockan tolv så lämnade vi en massa disk till styrbord, för vi hade inte riktigt återhämtat oss efter deras lunch/frukost. Fram till klockan två så försökte jag i alla fall plugga men sen drog gunillaspelen igång. Vi tävlade vaktvis och första grenen var att sträcka upp en tross så högt som möjligt, vi delade upp vakten för att göra olika grenar och tross gänget kammade in en andraplats, vi var bara en centimeter under. Det gav oss 1 poäng.

Nästa gren var en knopstafett och här var det jag och fyra andra ur midskepps. Grenen gick ut på att knyta upp olika knopar för att ta sig vidare och sedan knyta tillbaka dem igen. Här igen kom vi tvåa och också med en liten marginal så vi fick 1 poäng till. På sista grenen innan fikat så skulle det kvajlas och här kom vi sist, men det var god fika så det gjorde inte så mycket.

Gunillaspelen avslutades med en dragkamp mellan vakterna, midskepps är den minsta vakten, plus att hade två skadade så vi fick hjälp av de tre vaktledare. Första matchen gick vi mot styrbord och den omgången hade vi inte bra taktik eller teknik, vi bara stod och drog så det blev en förlust för oss, det hade det kanske blivit ändå men sen mötte vi barbord och då hade vi synkat oss bättre och vi vann. Eftersom att en vinst dragkampen gav tre poäng så fick vi totalt 5 poäng. Detta gjorde att vi kom tvåa efter styrbord med 10 och före barbord med 3 poäng.

Det var också mycket delfiner och senare på kvällen såg man dem i mareld vilket var väldigt fint, det var en rätt händelserik dag, som vanligt.

//Hampus Karlberg midskepps 21/11-19

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se