Öckerö gymnasium

Hallå vakna, det är badstopp!

Efter några soliga dagar på Sardinien seglar vi nu för sista gången på den här resan vidare mot en ny hamn, Malaga. Med ett tio dagar långt sjöben framför oss betyder detta att resan redan nu börjar närma sig sitt slut samtidigt som vi fortfarande har vår längsta segling kvar att njuta av. 

Vår kapten Torben har i flera dagar nu pratat om att kanske bada någon gång på vägen mot Malaga och i morse på uppställningen berättade han mycket riktigt att vi skulle försöka göra det redan idag om vädret tillät. Detta gjorde alla oss elever väldigt glada och förväntansfulla och när jag gick och la mig efter uppställningen hoppades jag att badet verkligen skulle bli av. Bara 45 minuter senare blev jag purrad (väckt på sjöspråk) av att min hyttkamrat sa att doppet faktiskt skulle äga rum, och detta om bara några minuter. Efter att snabbt ha bytt om till badkläder kom jag upp på däck och möttes av strålande sol och massvis med personer som hoppade i vattnet från relingen. Detta kändes först lite kyligt att göra men när jag väl kom ner i vattnet var det riktigt härligt och dessutom något jag verkligen kommer att minnas som en rolig upplevelse. Några hopp i vattnet senare var dock badet slut och vi seglade vidare.

Klockan tolv var det dags för Styrbord att ha vakt vilket för min del idag innebar att jag hjälpte till i byssan, skeppets kök, som en så kallad backis. Jag och en annan elev serverade lunch, fixade fika och hjälpte till att förbereda middagen under de fyra timmar vi hade vakt. Eftersom att det var väldigt fint väder idag var det efter några timmar inomhus i ett kök väldigt skönt att efter vakten komma upp på däck och njuta av dagens sista solstrålar som speglades i vattnet. Jag hann med att läsa och klättra en sväng i riggen innan solen gick ner och middagen, som idag bestod av en chiligryta, coleslaw och nachos, serverades.

Om några timmar har Styrbord, och därmed jag, återigen vakt. Innan dess kallar sängen på mig för några timmars sömn.

Hälsningar

Linn Mauritzson, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se