Öckerö gymnasium

Hallojsan vem som än läser detta

Idag är det lördag och dessutom Emilias födelsedag! Hurrahurra! Hon önskade sig kladdkaka till sötfika och tacos till middag, rätt så underbart må jag säga.

Det är väl ingen nyhet men vi är i alla fall till sjöss på väg till Cuba. Dock går resan dit mycket snabbare än sjödagarna vi har till godo och cubaner gillar inte de där med snabba förändringar har jag förstått så vi får helt enkelt ankra på amerikanskt vatten (efter att vi sökt tillstånd 48 h innan). Så idag har vi alltså ankrat vid något som översatt till svenska heter ”satans grund”, så det känns mysigt.

Jag som stod post gjorde inte så mycket förutom att hålla utkik och styra men resterande av styrbords styrka som under detta sjöben har vakttid från 12–4 höll på med lite underhållsarbete av olika slag, brassning och lite bärgning och beslagning. Rätt så långt och skönt. Det mest spännande som hände var väl att en pelikan kom och cirkulerade runt båten ett tag. Sen var de såklart lektioner med samhällskunskap och dokumentärfilm del 2 om Cuba. Oh juste, eftersom vi ankrar har vi heller inga nattvakter ombord! Helt plötsligt har man fritid??

Idag till skillnad från igår var det dessutom rätt molnigt, men de är väl inget att klaga på när man får höra hur vädret hemma i Sverige är. Ni där hemma i Sverige får helt enkelt hälsa Dennis (hörde stormen hette så) från oss på Gunnis. Vi har det bra och dagarna rullar på, precis som för er vart ni än är, vad ni än gör.

Tusen kramar från oss från Gunilla

Rebecka

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se