Öckerö gymnasium

Halvvägs till Barcelona

Idag blev vår vakt midskepps purrade 30 minuter för sent, så alla stressade upp till lilla mässen där vi brukar äta frukost när vi är till sjöss. Idag serverades stekfrukost, det får vi bara på söndagar då serveras oftast ägg, pannkakor och bacon.

Efter frukosten gick alla ner till sina hytter för att byta om till sina arbetskläder. Det var ganska varmt idag på morgonen så vi tog bara på oss kortbyxor och en t-shirt.

Sedan gick vi upp på huvuddäck och bytte av den vakten som var innan oss. Sedan fick vi våra arbetsuppgifter, de första två timmarna skrubbade vi däcket och däckshuset. Klockan 10 fikade vi, det blev ostmackor med marmelad på och juice. Efter 20 minuters fikande gick vi ut på huvuddäck igen och fortsatte vi med våra sysslor.

När våran vakt precis var över ringde brandalarmet och alla samlades uppe på däck, lyckligtvis var det bara en övning. Vi fick reda på att vi skulle genomgå en sjukvårdskurs, vi övade på att lägga varandra i stabilt sidoläge och göra olika sorters Heimlich manövrar.

Efter ungefär 40 minuters övande ställer sig kaptenen på popen (det upphöjda däcket längst bak på båten) och frågade oss om vi ville göra ett badstopp. Alla skrek JA, sen sprang alla till sina hytter och tog på sig badkläder samtidigt som befälet stoppade båten. Alla hoppade i tillochmed befälet.

Senare på kvällen umgicks vakterna med varandra, de spelade spel och såg på olika serier. Det var allt som vi gjorde idag den 29 oktober 2017.

William, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se