Öckerö gymnasium

Hejdå Mexiko!

Som vanligt lyckades oset från stekt ägg och bacon smita från byssan - via ventiler - till min hytt och som vanligt vaknade vi hungriga.

Idag var det dags att lämna Mexiko för att segla mot Tampa. Då det är söndag serverades det stekfrukost kvart över sju i Stora Mässen. Ett nytt seglingsben påbörjas idag och vi har byte av vaktid, styrbord har 4-8 vakten från och med nu och kommer ha den resten av resan.

Efter uppställningen gick babord på vakt till tolv, midskepps mellan tolv och fyra innan det blev styrbords tur att gå vakt i fyra timmar. Vid nio lämnade vi den 7 kilometer långa piren och Mexiko. Det känns ganska tråkigt att lämna ett land som varit så pass underbart och intressant som just Mexiko, men det blir genast lite bättre att tänka att om mindre än en vecka kommer vi vara i Tampa och få träffa våra värdar.

Veckan i Mexiko bjöd på mycket, besök på museum, shoppingturer i köpcentrum, bad i cenotes, häng på stranden, rundvandring i ruinstaden Uxmal och promenader längs Progreso och Meridas gator. Nu taggar vi det näst sista sjöbenet som förhoppningsvis bjuder på riktigt bra segling och på lördag är vi framme i den sista studiehamnen på resan.

Emilia, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se