Öckerö gymnasium

Hejdå Paramaribo, hej Guadeloupe!

För er som läser bloggarna och följer vår uppdatering på instagram kanske det verkar som att vi gör saker hela tiden men det är inte alla dagar som är fullt så spännande. Vissa dagar karakteriseras av ett lugn med avsaknad av intressanta inslag. Idag var en sådan dag.

Vi blev, som vanligt när vi är i hamn, purrade klockan 07.00 för frukost i Stora Mässen. Som ni vet fungerar vi alla olika, vilket blir ännu tydligare här på båten. Vi har till exempel våra egna sätt att purra varandra på. Vissa purrningar går fort och består av tre hårda knack på dörren följt av ”Frukost om en kvart.” och en tänd lampa. Vissa är försiktigare och då kan det låta som följande: ”God morgon. Klockan är 07.00 och ni har frukost om en kvart. Idag är det söndag så det blir stekfrukost. Är någon vaken? Går det fint att jag tänder lampan?”. Någon använder sig av grytlock och andra väljer att sjunga låtar i trestämmig kanon. Vissa fasar för att purra medan andra njuter och ser det som en möjlighet till underhållning. Hursomhelst vaknade vi alla i morse av hög musik och skönsång när Amanda och Bianca väckte oss.

Efter frukost och uppställning gick vissa på vakt, en del gick och lade sig igen medan andra valde att sola på backen. Trots att det är sista hamndagen i Paramaribo valde alla att stanna på båten och vila upp sig. Jag tror att vi alla är ganska trötta av all värme och det intensiva hamnschemat med tidiga morgnar. Klockan tre serverades vår heliga fika och för att kompensera upp för den varma temperaturen serverades det glass. För oss ombord på Gunilla blir mattiderna mycket viktiga. Vi behöver vår tio- och tre-fika för att fungera optimalt, Vår guide i Pepperpot Nature Park gladde sig åt att vi prompt skulle ha fika klockan tio följt av lunch klockan tolv.

De som hade möjlighet passade på att ringa hem efter fikan inför det sju dagar långa sjöbenet vi har framför oss. Efter en del förberedelser av de arbetande vakterna under dagen lämnar vi nu Paramaribo. Det har varit en intressant vistelse men nu ser vi alla fram emot Guadeloupe!

Ebba Bonneviér

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se