Öckerö gymnasium

Hejsan!

Idag har Midskepps och Babord haft frivakt vilket för mig innebär ännu en dag där vi fick chansen att umgås med våra nyfunna amerikanska vänner.

Efter uppställningen valde jag och Elsa att ta en sovmorgon fram till klockan elva på förmiddagen. Det var min första sovmorgon på två månader och det var underbart att få sova ut några timmar extra. Eftersom Amerikanerna går i skolan fram tills fyra på eftermiddagen innebar det att vi hade några timmar att fördröja tiden på. Därför valde jag och Elsa att strosa runt i Down Town i några timmar.

Tampa ser ut som en typisk amerikansk stad full med skyskrapor och sevärdheter. Därför tröttnar man heller inte på att gå runt i olika kvarter och fördröja tid. Vi hamnade tillslut på ett lunchställe där vi beställde in sallader. Efter detta valde vi att ta oss tillbaka till båten och
vänta på att en av amerikanerna skulle hämta upp oss med hennes bil.

Runt fyra tiden på åkte vi med amerikanen till deras skola där vi mötte upp våra andra vänner och fick chansen att kolla på när det var try outs i deras dansteam. På deras skola finns det olika sporter du kan delta i och en av dom är dans. Dock får inte vem som helst vara med i laget utan man måste tävla och visa upp vad man kan för någonting. Det var väldigt roligt att titta på och det hela kändes som en väldigt amerikansk grej.

När try out var klart åkte vi ett gäng och åt middag på en restaurang som låg precis vid vattnet. Det var väldigt mysigt att sitta ner och prata likheter/skillnader mellan USA och Sverige.

Sammanfattningsvis har detta varit en väldigt bra dag och det är väldigt roligt att vi har fått chansen till att lära känna Amerikanerna så pass bra.

Moa Samuelsson, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se