Öckerö gymnasium

Hej Sverige!

Efter en lång resa är vi nu ombord på vår kära Gunilla.

Resan hit blev inte riktigt som tänkt när vi på Landvetter fick reda på att vår avgång var framflyttad 45 minuter, på grund av de kraftiga vindarna. Då vi redan sedan innan hade fått berättat för oss att det skulle vara tight om tid, började det krypa lite i en efter det att piloten delat med sig av nyheterna. Efter att vi suttit i en timma och försökt smälta det faktum att vi förmodligen kommer bli kvar på Heathrow för resten av våra liv, lyfte äntligen flyget. När vi varit i luften i kanske en timma fick vi även information om att flyget till Miami skulle invänta alla de passagerare som var ombord på vårt flyg.

Väl framme i London möttes vi av en mycket liten, stressad kvinna som två gånger var tionde sekund upprepade ordet ”Miami! Miami!” samtidigt som hon viftade med båda armar. Det blev en liten löprunda inne på den gigantiska flygplatsen innan vi kom fram till säkerhetskontrollen för att sedan slussas vidare till vår gate. När man till sist fick sjunka ner i sitt säte på flygplanet kunde man för första gången andas ut och luta sig tillbaka.

Utanför dörrarna till Miamis flygplats väntande en väldigt glad och solbränd Anne-li på oss. Även fast folk var trötta på bussresan till Gunilla förträngdes de känslorna relativt snabbt när man såg Gunillas master över hustaken. Och trots att vi knappt orkade bära på våra väskor ombord kändes ändå en promenad till stan som en bra idé. Nu är alla ombord och dom som inte somnade så fort dom lade sig i sin koj, har börjat packa upp sina väskor och komma till rätta. Jag tror och hoppas att jag talar för alla när jag säger att det är väldigt skönt att vara tillbaka.

Hoppas ni inte saknar oss redan.

Sara

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se