Öckerö gymnasium

Helst godis

Den 29 april är kommen och därmed är en tredjedel av sjöbenet från Madeira hem till Öckerö avklarat.

Det är exakt två veckor kvar, alltså kortare kvar än korsningen av Atlanten som vi gjorde för två år sedan (den tog 16 dagar). Vi befinner oss just nu i den mytomspunna Biscayabukten, men precis som resan vi gjorde i tvåan är vädret väldigt lugnt. Ingen action här inte, vi går till och med för motor på grund av motvind.

Livet ombord rullar på i vanlig ordning. Med andra ord: det är inte mycket som händer. Vi går på vakt, vi har lektioner, vi käkar; helst godis om du frågar oss ombord, och så vakt igen och sen var det dags att sova precis som igår och dagen innan det. Idag är det dock en del som händer och som vi ser fram emot. Vi har två födelsedagar, vår kära klasskamrat Wilma Berg och vår vaktledare Soraya. Det har resulterat i riktigt god måltider, till 3-fikat ska vi få bärpaj och till middag blir det hamburgare och pommes. Rena lyxen och också det mest spännande som händer här.

Men även imon har vi två roliga saker att se fram emot, valborg och Fancy Friday. Valborg innebär att vi ska leka lekar och tävla i lag. Fancy Friday är ett koncept vi har kommit på för att liva upp vardagen lite. Det innebär att man ska klä upp sig lite extra, kanske sätta på sig en fin tröja, ett par örhängen, sminka sig eller ta på sig parfym. Någonting fancy helt enkelt.

Det är ungefär det som händer här och förmodligen kommer dagarna fortsätta vara likadana de närmaste 14 dagarna. Ses om två veckor mamma och pappa!

Elsa Måhlberg

Styrbordsvakten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se