Öckerö gymnasium

Himmelskt och hemskt

Jag började dagen på samma sätt som de senaste tre, i köket. Jag klagar inte, men det är så det kan bli när vissa i vakten är sjuka och man helt enkelt tar en för laget och ställer upp som backis.

Jag skojar såklart, man kan inte annat än älska att vara i byssan, speciellt om det innebär att man slipper lära sig namnet på 100 tampar som ser obehagligt lika ut.

Efter frukost bar det av på bussutflykt. Tillsammans med en engelskspråkig guide tog vi oss fram på El Hierros slingriga småvägar, med en slutdestination som ingen riktigt visste vart den var. Efter en stund fick vi gå av bussen för att istället gå en bit tills fots och oj, vad vackert det var. Vi gick på en anlagd stig med havet på ena sidan och höga spetsiga berg på den andra. Bilder togs och ögon användes, flitigt. Geografilärarna kan vänta sig många bilder i mailinkorgarna framöver om man säger så. Att säga att landskapet var fint är en underdrift med råge, det var magiskt.

Efter ett kort stopp på ett kafé där flertalet cappuccinos konsumerades bar det åter av hemåt. Tyvärr var vädret inte på vår sida och tack vara regnet fick vi hoppa över öns utsiktspunkt som annars hade varit en del av utflykten. Enligt guiden regnar det bara några få dagar om året här, om det stämmer antar jag att vi kan räkna oss till en mycket liten andel av jordens befolkning som upplevt detta fenomen. Victoria var mer skeptiskt inställd till detta påstående och menade att det nog inte är så ovanligt ändå.

Vila är inte en del av livet på Gunilla så självklart var dagen inte slut där. När vi kommit hem var det dags att besöka Röda korsets verksamhet. Tillsammans med två guider och en toppenbra tolk fick vi en rundtur i deras tält (typ?) där de tar emot och hjälper flyktingar. Senast idag anlände en flyktingbåt med 55 passagerare till samma brygga som vi ligger vid. Att få höra om deras arbete och om verkligheten som är så mångas var hemskt men ack så viktigt och intressant.

Det har minst sagt varit en dag med både sött och salt, himmelskt och hemskt, geografiuppgifter och spanskauppgifter, vad mer kan man önska?

Nora Pryssander

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se