Öckerö gymnasium

Inblick i Charleston förflutna

Idag var sista dagen i Charleston och imorgon lämnar vi staterna och tar oss vidare mot Europa! Denna dag spenderade vi tillsammans på ett museum och ett gammalt slavplantage och senare på kvällen med grillfest och livemusik.

Ombord på Gunilla är dagarna långa och flyter ofta ihop med varandra. Dessa två veckor ombord har känts som 2 månader och nu börjar man att undra hur sjöbenen på 12-14 dygn kommer att kännas som vi nu närmar oss med stormsteg. Idag har varit en sådan lång dag, men som har varit riktigt härlig och det är de som får en att vilja vara här.

Dagen började för styrbord och barbord med sovmorgon till 09:45 då alla vakter samlades för att sedan ta oss till Old slave mart museum. Väl på plats fick vi en föreläsning av en kvinna om Charlestons förflutna handel av slavar. Det var väldigt intressant men väldigt sorgligt samtidigt, eftersom det inte var så länge sedan detta skedde. Efter museet åkte vi vidare till McLoads plantage. På plantaget jobbade en gång i tiden ca 100 slavar och plockade bomull. Trädgården var väldigt vacker varav ett träd är känt i Charleston för dess storlek och för att ha varit med och ”sett” historien. Efter studiebesöken åkte vi hemåt igen. Midskepps fick gå på vakt medan jag och några andra från styrbord, babord gick och köpte glass och smootihe bowls. Playa Bowls är vårt nya favorit ställe här som jag vistas på 3 gånger under Charleston. Det består i princip av en smoothie-grund och en massa god topping vilket passar jättebra till värmen här. Klockan 18:00 var det middag och inte vilken middag som helst utan grillat! Väldigt lyxigt må jag säga. Det blev grillat revbensspjäll och Halloumi. God mat var inte det enda som stod på agenda, utan även livemusik. Vår kapten Hans spelar själv fiol och lyckades samla ihop några amerikanare som var riktigt duktiga på gammal Amerikans country och folkmusik. Tillsammans med vår underbara Andrea på gitarr, så fick vi en grym grillkväll och sista dag i Charleston!

Gabriella sverlinger, Styrbord.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se