Öckerö gymnasium

Kämpaglöd

Idag purrades (väcktes) vi lite tidigare än vanligt och stod redan 07.30 uppställda på kajen redo för avfärd. Efter en lång 45-minuterspromenad med Håkan Hellströms musik i högtalarna anlände vi äntligen till vårt första skolbesök på denna resan, ”Thomas Mann Schule”.

Vi blev direkt bemötta av en glad lärare som var klädd i en av vår skolas ”Gunilla-tröjor” som han måste fått under någon gång under alla de år Öckerö Seglande Gymnasieskola har haft ett samarbete med just denna tyska skolan.

Vi begav oss till skolans aula där de minst lika mycket förväntansfulla tysk-eleverna satt och väntade på oss. Till en början var det en spänd stämning men när vi började köra lite lekar lättades spänningen fort. Efter den lilla ”ice-breaken” delades vi in i grupper där det var blandat med svenskelever och tyskelever så att man kunde intervjua till de olika reseuppgifterna vi har i Lübeck. Helt ärligt blev det väldigt bra intervjuer. Intervjuer där man kom in på djupet och fick höra varandras tankar och se på vilka skillnader Tyskland och Sverige har samt vilka likheter. Många elever var också väldigt insatta i politik, vilket var grunden till intervjufrågorna.

Tillslut, efter lekar, intervjuer och lunch kom vi till den efterlängtade fotbollsmatchen. ”Tyskland vs Sverige”. På halkigt golv stapplade tappert minst 20 personer från varje skola med kämpaglöd. Med ett gött team-work och peppande hejaklack kammade vi hem vinsten och med ett leende sa vi hejdå till eleverna precis som vi i morse hade mött dem med lika stora leenden.

Ett lyckat skolbesök helt enkelt!

Amanda Böhn, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se