Öckerö gymnasium

Klippiga berg och smala stigar

Idag har vi varit på ett skolbesök med alla vakterna vilket var skönt eftersom att jag är i styrbords vakt som skulle jobbat idag.

Vi gick från Gunilla ledd av en engelskalärare upp till den franska skolan Jean Francois Millet. Tanken med besöket var att få snacka med jämnåriga franska elever och allmänt interagera, vi körde en frågelek för att komma igång i grupperna som vi blev tilldelade. Sedan åt vi lunch tillsammans på deras skola för att skaffa energi till vandringen som skulle äga rum på ett oerhört häftigt ställe.

Vi hade kommit till joubourg och vi skulle vandra längs stigar med berg på ena och hav på andra sidan, med skum från Vattnet som slagits emot klipporna och blåst upp över stigen så går vi i nära två timmar med stundvis stup och stundvis stenstrand. Jag berättade för den franske läraren som följde med att jag ogillade att gå när han frågade och han sa att jag inte skulle tycka detta blev tråkigt, när vi sedan efter halva vägen gick bredvid varandra och snackade frågade han om jag fortfarande ogillade att gå och jag sa att det var ett häftigt ställe men jag var lite trött på att gå ändå.

När vi kom hem så hade klockan hunnit bli tio i fem vilket betydde städning för vakten, men vi hade några franska elever ombord som behövdes visas runt först så det ägnande vi ett tag åt att göra medan andra halvan försiktigt började städa. Till slut var vi färdiga med städningen och vi kunde njuta av middag innan jag tog en riktigt go dusch och sedan somnade.

Viggo, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se