Öckerö gymnasium

Las Palmas? La Palma? Santa Cruz?

Efter ännu ett mycket kort sjöben har vi ankommit till La Palma. Eller var det Las Palmas? Kanske till och med bara Palma? Eller Palma ligger väl i Medelhavet? Nej, är nog ganska säker på att vi nu kommit till ön La Palma.

Som ni hör är jag förvirrad, och det blir man här nere på Kanarieöarna. Eftersom nästan alla platser blivit namngivet som Palma och Santa Cruz med något efterföljande namn, så blandar man lätt ihop alla dessa öar och städer.

Hur som helst, efter att vi för 24 timmar sedan lämnade El Hierro har vi tagit oss vidare till nästa ö. Jag ser fram emot vistelsen på denna ö, som troligen heter La Palma. Har hört att naturen ska vara fantastisk och det lilla jag sett uppe ifrån riggen idag kan jag även bekräfta detta. Min vakt, babord, hade idag första hamnvakten och idag har jag äntligen fått möjligheten att åka båtsmansstol! En upplevelse som jag väntat på alla våra tidigare resor med Gunilla, men aldrig fått göra. Detta som innebär att man sitter i en liten gunga hängandes i en tamp uppe i riggen, med full tillit till en kompis nere på däck som har kontroll över tampen och ser till att jag inte trillar ner. Som tur var gjorde Livia ett bra jobb och inga olyckor hände idag. Att åka båtsmansstol är inte kanske favoritjobbet här på båten för många, då det oftast innebär att man är klädd i en varm overall och sitter långa stunder i obekväma arbetsställningar. Men jag älskade det! Kommer definitivt vara frivillig nästa gång båsen ger uppdrag som innebär att åka båtsmansstol. Detta var i princip mitt arbete under hela vaktdagen, som vi fick turen att avsluta lite tidigare idag. Eftersom det idag var våran sista vaktdag med den mest fantastiska vaktledaren Bea, så var hon extra snäll och lät oss avsluta arbetet en timme tidigare.

Nu är det middagsdags och det ska avnjutas en kycklingcurry med naanbröd. Mmmh. Kvällen kommer sedan att spenderas med en stor skål popcorn framför Dirty Dancing. Men sedan blir det bums i säng eftersom jag har fartygsvakt från 04.30 till 07.30 imorgon morrn. Jag är så taggad att bädda ner mig i min mysiga koj som dessutom fått nya fräscha lakan idag. Det är just dessa små guldkorn till stunder som man blir tacksam för här på båten och gör hela Gunilla upplevelsen ännu bättre. Att åka båtsmansstol, kyckling curry till middag och nytvättade lakan blir höjdpunkterna på en annars ganska så utmanande vaktdag. Imorgon är jag mycket exalterad att utforska ön La Palma och huvudstaden Santa Cruz de La Palma, ryktet på båten är att shoppingen lär vara bra och att det dessutom skall finnas några spännande second-hand affärer. Eller kanske var det så att huvudstaden hette Santa Cruz? Nej nu är jag förvirrad igen. Men ni förstår ju problematiken, namnen på dessa öar och städer är ju inte direkt nytänkande.

Ha det bäst där hemma! Hört att snön fortfarande yr och minusgraderna är återkommande. Sparar er från att berätta om vädret här på La Palma, men sol finns absolut!

Stella, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se