Öckerö gymnasium

Låt spelen börja!

Vi hälsar alla damer och herrar välkomna till Gunilla spelen, VM i OS 2018. I denna kamp avgörs inte bara vilken vakt som är snabbast, starkast och smartast men även vilken vakt som är mest uppfinningsrik. Låt spelen börja!

Idag är dagen som vi alla väntat på, tävlingsdagen för VM i OS 2018. Vädret är helt på vakternas sida med moln och en behaglig värme. Vaktledarna står prydligt uppradade på halvdäck och inväntar vakterna med sina förklädnader. Adam med sin hemmagjorda rock gjord av minkar från Alaska. Mauritz står prydligt redo i en Arnold Swarznegger position för att få ut det mesta av sina muskler. Sofia med sin magiska mantel är redo att göra vad som krävs för att hålla de blodtörstiga vakterna ifrån varandra.

Slutligen när klockan slagit halv två kommer de piratutklädda vakterna ut. Utklädnaderna är som vanligt i högsta klass. Här kan man se pirater med ögonlappar av snusdosor, byggare bob hjälmar samt en och annan hemmagjord tatuering vars kvalitet kan diskuteras. Vakterna är nu redo att få reda på årets grenar. Den första och kanske den absolut svåraste för vissa är en knopstaffet.

Knopstaffeten går ut på att vakten ska in i en liten fållare på styrbordssidan av skeppet och ska ut ur fållaren på babordssidan. Mellan individen och mål sitter det ett antal knopar. Knoparna var följande: Dubbelt halvslag, skotstek, pålstek, konstriktor och slutligen en råbandsknop. Individen var tvungen att knyta upp knopen, gå förbi den och sedan knyta en exakt likadan knop igen. Tidstillägg gavs om knopen var fel. Många svordomar och aggressiva ryck skedde under tävlingen, men alla tog sig igenom på ett sätt eller annat. Vinsten gavs till babords vakt och andra plats till styrbord.

Vidare till nästa gren. Den andra grenen kom i form av att vakterna skulle sträcka upp en tross så högt som möjligt från däck. Trossarna var fästa på halvdäck och de två vakterna som tävlade intog position uppe på backen. Adam sade i början att alla medel var tillåtna och babord var då snabba på att ta alla sejsingar de kunde få tag på. Deras motståndare, styrbord var dock smartare när de gick och hämtade en enorm talja för att sträcka upp trossen (taljor förbjöds sedan). Vakterna fick 30 sekunder på sig att sträcka upp trossen och höjden mättes från däck till trossens lägsta punkt. Trots sin talja så förlorade styrbord och även denna gren togs av babord. Andraplats gavs till midskepps som vann över styrbord med enbart 10 cm.

Efter en liten fikapaus på 20 minuter så startade spelen åter igen och det var nu dags för trekamp. De olika grenarna i trekampen var: Kastgenom livboj ner i vattenfylldpyts, rep genom hela vaktens kläder och att tio personer skulle ta sig igenom en livboj på så kort tid som möjligt utan att snudda vid kanten.

Kastgrenen van styrbordsvakten med mycket stor marginal. På andra plats kom båda de andra vakterna då de fick samma mängd träffar. Att ta sig igenom livbojsgrenen var inte lika lätt som man hade förväntat sig. Ett mycket stort tidstillägg gavs om man snuddade vid kanten vilket gjorde att vakterna tog det mycket försiktigt. Midskepps tog hem livbojsgrenen med babord på andraplats. Den tredje grenen, rep genom kläder kan behöva lite extra förklarning. Grenen gick ut på att vakten skulle dra ett rep genom hela vaktens kläder. Repet var tvunget att gå genom den yttersta tröjan och byxorna på hela vakten på så kort tid som möjligt. Både midskepps och babord kämpade hårt och fick tider runt om kring 3 minuter och 30 sekunder. Sen kom styrbord. Styrbordana som visat sin klipska sida tidigare kom även nu på en fantastisk idé. Alla i vakten skulle dra ner byxorna så att det blir lättare att trä repet. Taktiken visad sig vara lyckad då de fick en tid på 2 minuter och 20 sekunder.

Ställningen inför finalen var 5 poäng till babord, 5 poäng till midskepps och 6 poäng till styrbord. Men allt skulle avgöras i finalen. Final grenen på VM i OS 2018 var, dragkamp.

I första ronden mötte styrbord babord. Styrbord var två man mindre men vek sig inte dubbel för det. Trots styrbords vilja och vrål så vann babord.

I rond två möttes de extremt lika midskepps och babord. Kampen varade i flera minuter och många var nära att brista under de vrål som motstående vakt gav ifrån sig. Även i denna rond vann babord.

I sista och avgörande ronden möttes midskepps och styrbord. Efter böner till havsgudar och andra väsen så började den 5 minuter långa kampen som slutligen vanns av midskepps.

Babord är nu årets vinnare av VM i OS och de två andra vakterna gjorde fredspakt för att gemensamt ta ner babord på annat vis. Spelen är nu avslutade och sågs som en lyckad tävlingsdag utav både vaktledare och vakter. Efter ett gruppfoto och ett stort tack till vaktledarna kröp frivakterna tillbaka i sina hålor och babordsvakten gick på vakt. Livet fortsätter nu som vanligt.

Skriven av styrbords alldeles egna Rasmus Andersson.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se