Öckerö gymnasium

Lite vind är också bra

Trevlig helg! Eller så kan jag rättare sagt säga trevlig dag vilken det nu än är.

Denna dag startades nämligen på pricken likadant som de senaste tre och de kommande fem kommer att göra. Men jag kan ändå vara lite bussig och berätta om idag. Så, jag purrades tillsammans med min vakt midskepps och kollade på refleks, datumet och klockan 28 december, klockan03:39. Attans! Vi blev väckta sent och har nu sexton minuter till uppställning. När hela vakten väl stod uppe på halvdäck och var redo för att byta av styrbord sa överstyrman några ord och åtta glas plingades i klockan.På något vänster hade jag lyckats byta från att vara arbetsstyrka till att stå i byssan (köket). Många var sjuka och jag kunde därför tänka mig att offra en dag som arbetsstyrka. Jag suckade påväg ned mot byssan, men i närmare eftertanke är det ganska mysigt att stå och laga havregrynsgröt inne i värmen.

Efter en timmes lungt byssa arbete serverades gröten i lilla mässen. Nu var det endast preppning av frukost och städning kvar. Vakten slutade klockan åtta och frukosten slukadesfort för att sedan slänga in några tvätt maskiner. Att inte få åtta timmars sömn är inget attleka med. Så därför tog jag mig en tupplur innan lunch.

Chilli sin carnen slank ned och innan jag visste av det hade jag borstat tänderna och satt redo för lektion i stora mässen. De första två timmarna gick åt till att försöka starta upp min dator då den inte fungerat helt som den ska under resan. Och just som jag lyckligtvis lyckats lista ut mysteriet bakom datorns krånglande kommer kapten instormande. Han frågar om vi kan få sluta en kvart tidigt. Några minuter senare hörde jag i högtalarna. “Ho ho ho, medans fikat drar igång på stordeck passar vi på att ta ett badstopp då det knappt blåser”. I nästa sekund rusar alla in i sina hytter för att byta om och rusar lika snabbt ut igen.

Väl uppe på deck bestämmer vår fräsiga kapten i matchande biltema korv sett att demonstrera hur ett pråpert bad ska gå till.En efter en hoppade vi i och försökte njuta av det varama och men ändo uppfriskande vattnet samtidigt som vi var tvugna att simma i kapp båten för att komma upp. Dagen höjdpungt var nådd och resten av dagens bestyr ängnades åt vakt (i byssan igen) och trött som jag var dök jag ned i sängen och drömmde om det magnificka badstoppet.

/Ninni Nysten

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se