Öckerö gymnasium

Livet på däck

Idag hade jag vakt hela dagen. Jag var i arbetsstyrkan men eftersom vi ligger förtöjda i hamn var det inte så himla mycket att göra, men vi fixade ett par småsaker inför nästa sjöben.

Jag purrades kl 7 för stekfrukost vilket är en söndagstradition på Gunilla. Då steker backisarna bacon, ägg och andra festligheter. Ikväll ska vi ha nya festligheter… Men det kommer vi till senare.

Efter den underbara stekfrukosten bytte jag om för vakt. Jag hade vid purrning fått en väderrapport av Elina som sa att det var strålande sol och dags att ta fram shortsen. Men väl på uppställning visade det sig att regnet öste ner och vi var flera stycken som huttrandes stod och väntade på ett tillfälle att gå in och byta om.

Någon timma efter uppställning, när de andra vakterna gick ut för att utforska Barcelonas gator och sevärdighterer, var vi kvar på båten och gjorde ett test på Gunillas tampar i regnet.

Efter att alla i vakten hade klarat tamptestet, eller de flesta i alla fall, var det dags för fika. Vi blev alla lika glada för att se de små plastglasen med chokladglass. Tyvärr var fikat alldeles för kort, som vanligt, och efter bara en kvart fick jag tillsammans med en kompis ta tag i att tvätta dynorna i stora mässen, båtens allrum. Det tog ett par timmar och när vi var klara med det fanns det inte så mycket att göra vilket innebar att vi fick sluta tidigare!

Till middag var det tabberas och det fanns en hel del godsaker att välja mellan. Vid middagsbordet kom jag och tre kompisar på att vi skulle spela ett roligt kortspel. Men vi hann inte spela länge innan det var dags för nya festligheter. Nämligen filmkväll i stora mässen! Så just nu sitter nästan hela båten på fina, nytvättade dynor och kollar på ’Captain Ron’. Klara har poppat popcorn så det räcker och blir över.

Tvätta händerna, borsta tänderna, god natt!

Josefine Andersson

Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se