Öckerö gymnasium

LJUVLIG DAG

Idag vart det den sista dagen i hamnen Charleston, vilket är tur det. Man börjar kunna gatorna och de lustiga typerna som finns runt varje gatuhörn i denna stad nu. Jag får påstå att Amerika är precis så som man anade att det skulle vara.

Hittills har allting och alla har gett en strålande amerikansk aura. Äkta liberaler, stora portioner, öppna människor och lukten av en och annan substans kan kännas lite varstans. Det är spännande i sig men det ska även bli gött med lite sjödagar nu, trots kommande spya.

Men idag har det varit en riktig arbetardag, för oss i midskepp åtminstone. Vi började med målning och slipning uppe i masten. Gungor hängdes upp för de människor som behagade det. På så vis kunde individerna hänga och slänga sig medan de kunde utföra vettigt arbete. Sedan anlände varor med proviant till båten. Pålastningen klarade vi som ett smäck med ett läckert led där vi passa (kasta) varor framåt till sin plats ombord. Folket sjöng och gapa på varandra och det var totalt kaos. Men varorna kom ju dit dem skulle tillslut. Därefter var det åter till sina arbetspositioner. Vissa av oss hade ett ständigt slitande medan andra flumma runt och äggla på varandra. Folket blev i alla fall nöjda när de fick mat i magen.

Trots mycket näggande och människor som käftar emot en när man är städledare så har det ändå vart en ljuvlig dag med goa skratt. Tack.

//Deya

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se