Öckerö gymnasium

Lunch i Medinan

Det första vi gjorde när vi anlände till Marrakech var att kolla på dess kända moské som ligger utanför själva Medinan (gamlastaden.) Efter vi gått runt och kollat på moskén så åkte vi in i Medinan för att äta lunch på en restaurang.

Hej!

Här i Marocko så har det varit en väldig händelse fylld dag. Idag så åkte vi nämligen till staden Marrakech. Dagens utflykt började med en väldigt tidig frukost på Gunilla för att sedan åka buss i tre timmar till Marrakech. Under bussresan fick vi se mycket av det afrikanska landskapet. Vi fick se stora fält, små byar, höga bergskedjor och mycket mer.

Det första vi gjorde när vi anlände till Marrakech var att kolla på dess kända moské som ligger utanför själva Medinan (gamlastaden.) Efter vi gått runt och kollat på moskén så åkte vi in i Medinan för att äta lunch på en restaurang. Lunchen bestod av: blandade grönsaker och frukter till förrätt, kyckling i en slags curry sås till huvudrätt och olika frukter till efterrätt. Själv så tror jag att alla var väldigt nöjda med lunchen.

Efter lunchen så kom huvudpunkten på dagen. Nämligen att få gå runt i souken (marknaden.) De som redan besökt marknaden i Agadir kände igen sig ganska mycket men mig själv och de andra som inte besökt den så var detta något helt nytt och speciellt. På marknaden så såldes allt möjligt. Från klassiska arabiska kläder till konstiga lampor som ingen förstod sig på. Vi hade väldigt roligt på marknaden och jag tror att de flesta julklappar och presenter köptes där. Efter vi var färdiga på marknaden så var det dags att åka hem till Gunilla och äta god middag.

Hoppas att ni alla i Sverige har det jätte bra och får en härlig söndag. Med hälsningar,

Midskepps egna Rasmus Andersson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se