Öckerö gymnasium

Malaga i födelsedagspresent

Klockan är 00.00 på natten och vi sitter samlade i stora mässen. ”Ja må du leva, ja må du leva, ja må du leva ut i hundrade år” sjunger alla, eftersom jag fyller år idag!

Idag är det den 24 november, vilket innebär att idag för sexton år sedan kom jag till jorden. Det var faktiskt riktigt roligt att fylla år ombord. Jag fick mängder av gratulationer, tacos och äppelpaj! Och om detta inte var nog kom vi även fram till Malaga idag. Hittills har jag inte besökt staden, men den verkar lovande. Dagen tillbringade vi istället med att ha vakt, där jag upptäckte hur kul det kan vara att skrapa av lacken från ratten. Detta låter kanske udda, men känslan när lacken skrapades bort var obeskrivlig. Till och med vår andrestyrman kom och skrapade lite, bara för nöjets skull. För att vara vaktdag var det faktiskt en riktigt härlig dag. Vi hade kul tillsammans i vakten, och det märks att vi kommit varandra nära.

När man fyller år ombord får man en Marabou chokladkaka av DoS, som smakade helt underbart efter två månader av avsaknad från svenskt godis. Att fylla år får en dock att börja längta lite efter dem där hemma. Det skall bli ganska härligt att få komma hem, men samtidigt känns det lite sorgligt. Gunilla har ju kommit att bli vårt hem under de senaste två månaderna, och att lämna henne känns lite vemodigt, men än är det inte över, även om det börjar dra ihop sig. Som en liten överraskning till nästkommande har jag och min hyttkompis skrivit en lista med tips och trix, där vi skrivit om det som är viktigt att känna till för att överleva ombord. Bland annat har vi tipsat om den så kallade ”fläkt-brassaren”. Detta kan ha varit vad som många gånger räddat livet på oss i hytt 1, då vi har kunnat justera AC:n i vår hytt. När väl är hemma kommer vi nog se tillbaka och skratta åt hur viktiga så små saker kunde vara, men det jag kommer sakna mest är ändå gemenskapen ombord. Jag hoppas att samhällarna, som nu tar över ansvaret för Gunilla, får en lika roligt och minnesvärd upplevelse som vi. Tack för allt Gunilla, vi ses om ett och ett halvt år!

Amanda Jägersvärd, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se