Öckerö gymnasium

Månljus, knopstafett och tumlare

Dagen började klockan 03:30 med att vi i styrbordsvakten blev purrade (väckta) inför vakten. Du har då från att du blir väckt 25 minuter på dig att ta dig ut till uppställningen.

Det funkar rätt bra tycker jag men ibland slumrar man ju till och plötsligt är det bara 5 min kvar.

Vi kommer upp till månljuset fram till att ha en riktigt lugn vakt. Vi körde lite knopstafett följt av fika som var scones med blåbärssylt. Det var riktigt gött. Sedan var det lite sagostund då en av våra vaktledaren berättade en häftig historia som hon varit med om, gällande segling på ett annat skepp.

Det är så också att det är 3 personer som ska byta av posterna så de får fika och käka(utkiken, livbojsvakten och rojängaren som då styr. Är man post så är man postaavbytare dagen innan man är det. Jag var då den som skulle stå vid rodret. Det är väldigt lätt hänt att man driver i väg många grader om man inte stirrar på rodret. Det hände då mig såklart så när jag såg att vi var påväg åt fel håll så fick man ratta tillbaka fort som attan, men det gick bra och vi var på kurs igen. vi vaskade också däck. På med vattenslangen och rengöringsmedlet. Skinande rent blev det efter vi varit där. Vi såg även bakom oss ett gammalt skepp som vi stötte på förra resan när v låg till kaj i Grenada.

Idag ser vi även land utanför oss och vi puttrar på mot Las Palmas. Tumlare är även sedda här.

/Felicia Henriksson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se