Öckerö gymnasium

Marks födelsedag!

Idag är ingen vanlig dag utan det är nämligen Marks födelsedag! Dygnet började med att vi sjöng för vår kära kamrat vid avlösningen klockan 00.00. Kära Mark fick ju som ni alla förmodligen redan vet bestämma middag och fika på sin födelsedag. Nu är dagen mot sitt slut och vi sitter här i solnedgången. Det Mark dock inte vet är att det kommer lite överraskningar i Charleston också!

Dagen började med att min vakt (midskepps) purrades klockan 11.00 då det var dags att äta! Man får alltid välja emellan lunch eller frukost när man har 12-04 vakten. Min uppgift på dagens vakt är att rotera på posterna med PJ och Lina. Rotationen är på Utkik, Rorsgängare och Livbojsvakt där man roterar varje halvtimme. Under vakten hade vi nästan alla segel uppe och var uppe i 9.6 knop. Det har varit en ganska tom dag till sjös då vi varit ensamma på havet. Dem ända som hållit oss sällskap är flygfiskarna. Under vakten så bjöds det på kladdkaka under 15 fikat vilket Mark hade valt.

Till middag serverades pannbiff med potatis och brunsås vilket satt perfekt. Därefter var det hamnutvärdering av Miami och vanliga lektioner. Själv går ja ju sjöfart så tid till njutande finns ju här ombord. Min vänliga vaktkamrat delade med sig av 6 säsonger av Friends och ett antal filmer.

Dagarna flyter på här till havs men man saknar ju såklart er där hemma. Hoppas allt är bra med er där hemma så ses vi snart! Tills dess så får ni ha det så bra medan vi kämpar vidare och njuter av vad denna resa har att erbjuda ;)

Marcus Vidner Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se